ÇİM UYGULAMALARI
Neden çim alanlar oluşturmalıyız?
- Çim alanları oluşturmanın bahçenizi estetik açıdan güzelleştirmenin yanı sıra birçok olumlu yönü bulunmaktadır.
- Çim alanlar hava kirliliğini önler, karbon monoksiti emerek yerine oksijen üretir. Yaklaşık olarak 50 metrekarelik çim alan bir kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılamaktadır.
- Hava kalitesini yükseltir, nefes almayı kolaylaştırır.
- Çim alanlar, toprak yüzeyini kaplayarak rüzgâr ve yağış nedeniyle oluşacak erozyonu önler.
- Rüzgâr nedeniyle oluşacak tozdan insanların zarar görmesini engeller. Hava kirliliğini ve tozu azaltır. 1 m2 çim alan yaklaşık olarak 100 m2 yaprak yüzeyi oluşturur. Bu da ortalama olarak her m2 çim başına 1 kg toz tutma kapasitesi demektir. Yapılan araştırmalara göre yeşil olmayan bölgelerde, çimlendirilmiş alanlardan 5 kat daha fazla toz partikülü bulunmuştur.
- Çim alanlar ortamın nem ve sıcaklığını dengede tutmaktadır. Yine yapılan başka bir araştırmaya göre kaldırım ve caddelerde yüzey sıcaklığı 40 °C’ lere çıktığı halde çimlendirilmiş alanlarda sıcaklık maksimum 25 °C’ ye kadar çıkmaktadır.
- Çim alanlar yapıları ön plana çıkararak, mekânlara değer katmaktadır. Ev ve binalarımızın değerini arttırmaktadır.
- Çim alanlar gürültüyü ortalama %25 seviyesinde azaltmaktadır
- Çim alanların elektromanyetik radyasyonu soğurarak %90 civarında azalttığı ölçülmüştür.
- Çimlendirilmiş alanlar çocuklar için güvenilir, doğal oyun alanlarını oluşturmaktadır.
EKME ÇİM UYGULAMASI
Ekme çim uygulamasında toprak işleme ve tesviye gibi ön hazırlık işlemleri yapıldıktan sonra toprağın yapısına ve iklim özelliklerine uygun çim tohumu karışımları seçilir ve alana homojen olarak serpilir…
HAZIR ÇİM UYGULAMASI
Hazır çim; gerekli üretim şartları sağlanmış alanlarda türlere göre tohumdan veya çelikten üretimi gerçekleştirilen özel bakım şartları uygulanarak üretilen yüksek kalitedeki çimin özel çim kesme makineleri ile…